Senaste nytt

Hur gör föreningen en bra upphandling?

January 27th, 2019

Att genomföra upphandlingar är en stor och viktig del i en bostadsrättsförenings styrelses uppdrag. Men ibland är det lättare sagt än gjort.

I september 2013 skrev fastighetsjuristen Ove Schramm en artikel i fastighetstidningen på ämnet Hur gör föreningen en bra upphandling.

Även om det har gått sex år sedan artikel skrevs så är Oves råd lika aktuella idag som då. Han skriver bland annat följande:

Men om jag ska ge ett råd som är viktigare än andra så är det att föreningen anlitar en expert eller sakkunnig på upphandling inom området. Att upphandla ställer stora krav på kompetens och det finns folk som sysslar med sådant hela dagarna. Oftast är styrelsens ledamöter ovana vid upphandlingssituationer, avtal och processer. Det är därför väl investerade pengar att ta in den hjälp som behövs för att slippa ”hoppa i galen tunna”.

Ove Schramm, Fastighetstidningen September 2013

Idag, år 2019, så finns det egentligen ingen anledning för en bostadsrättsförening som känner sig osäker vid upphandlingar att inte ta hjälp. Alla alternativ finns bara några Googlingar bort och vi är övertygade om att det kan spara styrelsen stor möda i form av tid, men också pengar i slutändan.

Vi rekommenderar gärna er att läsa hela artikeln av Ove Schramm via länken nedan.

Hur gör föreningen en bra upphandling?