— Är ni i behov av ekonomisk förvaltning av er bostadsrättsförening?

Komplett ekonomisk förvaltning för din bostadsrättsförening

Att välja ekonomisk förvaltning är ett av dom viktigaste valen en styrelse i en bostadsrättsförening gör. Det ska bara fungera. Hos oss får ni en personlig, tillgänglig och krångelfri ekonomisk förvaltning med det lilla extra.

Illustration: Komplett ekonomisk förvaltning för din bostadsrättsförening

Hos oss på Interesta får din bostadsrättsförening en personlig och heltäckande ekonomisk förvaltning med dedikerade rådgivare som känner er BRF.

Vill du ha en offert på ekonomisk förvaltning?

Få en offert på ekonomisk förvaltning snabbt och smidigt

Räkna på offert

Allt inom ekonomisk förvaltning

Idag måste mer eller mindre samtliga bostadsrättsföreningar ha en ekonomisk förvaltning. Den ekonomiska förvaltningen har till uppgift att hantera föreningens löpande ekonomi och vägleda styrelsen i det dagliga styrelsearbetet.

Hos oss på Interesta ingår allt i vår ekonomiska förvaltning – och mer därtill. Det innebär att vi tar hand om den löpande bokföringen, faktureringen, leverantörsbetalningar, reskontrahantering, bokslut, deklarationer och årsredovisning för din bostadsrättsförening. Därtill hjälper vi även till i juridiska och tekniska frågor som underlättar för styrelsen och bidrar till bättre beslut – och bättre bostadsrättsföreningar. Med vår ekonomiska förvaltning får ni mer tid till annat, en bättre insyn och förståelse för föreningens ekonomi.

Vi på Interesta jobbar transparent och är måna om att hålla er styrelse uppdaterade genom regelbundna rapporter och digitala hjälpmedel. Våra kunder väljer oss för vår helhet och enkelhet. Dom stannar för den personliga kontakten och kompetensen.

Ekonomisk förvaltning designad för att sänka kostnaderna i din BRF

Vi på Interesta brinner för att sänka kostnader för våra bostadsrättsföreningar. Därför är vår ekonomiska förvaltning anpassad och designad för att löpande genomlysa kostnader i syfte att säkerställa att ni har bästa möjliga upplägg för bostadsrättsföreningen. Det var faktiskt så vi en gång i tiden startade. Med oss som ekonomisk förvaltare så kommer vi löpande att hjälpa er se över era kostnader för att optimera dessa så mycket som möjligt – det bidrar till en sundare ekonomi och gladare medlemmar.

Därför ska du välja Interesta som ekonomisk förvaltare

01

Ekonomi, fastighet och juridik i ett paket.

Hos oss får du en ekonomisk förvaltare med kunskaper inom bostadsrättsjuridik och fastighetsteknik. Det innebär att vi kan stötta styrelsen och medlemmarna i alla frågor som berör en bostadsrättsförening.

02

Moderna verktyg

Vi arbetar med moderna verktyg och digitala lösningar vilket gör att det blir smidigt för styrelsen och medlemmarna.

03

Personlig kontakt med hög tillgänglighet

Hos oss får din bostadsrättsförening en personlig kontakt som vurmar extra för just er.

Ekonomisk förvaltning för din bostadsrättsförening (BRF)

Vi kan bostadsrättsföreningar utan- och innantill

Vi arbetar i många fall med att bilda bostadsrättsföreningar från första början, antingen vid nyproduktion eller ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Det innebär att vi kan bostadsrättsföreningar; utan- och innantill. Dessutom utbildar vi andra redovisningsbyråer, kommuner och företag i hur bostadsrättsföreningar fungerar. Dessutom är vi utseddaintygsgivare av Boverket, det innebär att vi granskar bostadsrättsföreningars kostnadskalkyler och ekonomiska planer.

Genom att välja att lägga er ekonomiska förvaltning hos oss på Interesta så väljer ni en aktör som har full koll på läget.

Räkna på en offert
Rådgivning och ekonomisk förvaltning

Ekonomisk förvaltning med stöd och rådgivning

I vår ekonomiska förvaltning så får styrelsen rådgivning och vägledning, på riktigt. Det innebär att styrelsen kan använda oss som ett bollplank i i både små som stora frågor som berör bostadsrättsföreningen. Har vi råd att investera i nya fönster? Hur skulle föreningens ekonomi påverkas om ni skulle låna upp till ett stambyte? Hur ser lagkraven ut när det kommer till bostadsrättsföreningar och? Hur löser vi tvister mellan medlemmar? 

Många frågor uppstår i en bostadsrättsförening och det är inte alltid lätt att som styrelse på ideell basis kunna hantera varje frågeställning. Därför finns vi. Och vår rådgivning är alltid inkluderad i vår förvaltning

Räkna på en offert

Det här får din bostadsrättsförening

ekonomisk förvaltning med det lilla extra

Ekonomisk förvaltning – med det lilla extra

 • Personlig rådgivning
 • Löpande administration
 • Avisering, fakturor, bokföring
 • Leverantörsbetalningar
 • Bokslut, årsredovisning och revision
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Överlåtelsehantering
 • Hantering av medlemsförteckning
 • Panthantering
ekonomisk förvaltning med digitalt verktyg

Smidig, krångelfri förvaltning för din BRF

 • Digital signering av dokument
 • Integration mot föreningens bank
 • Anpassad hemsida för föreningen
 • Enkel attestering med notiser
Ekonomisk förvaltning som helhetskoncept

Övriga tjänster

Vill du veta mer om ekonomisk förvaltning för din bostadsrättsförening?

Kontakta oss genom att slå oss en signal eller fyll i formuläret.

Interesta AB skyddar och respekterar din integritet. Dina personuppgifter används endast till att tillhandahålla begärda tjänster. Genom att klicka nedan ger du ditt godkännande till att Interesta AB lagrar och behandlar personuppgifterna ovan i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet.

Vanliga frågor och svar

Vad är ekonomisk förvaltning?

Ekonomisk förvaltning är en administrativ funktion som hanterar en bostadsrättsförenings ekonomiska förehavanden. Det innebär löpande bokföring, avisering, skatter, deklarationer och bokslut. Därutöver så ingår viss rådgivning för styrelsen i olika föreningsfrågor. Kort och gott – en ekonomisk förvaltning är bostadsrättsföreningens redovisning- och bokföringsbyrå.

Vad kostar ekonomisk förvaltning för BRF?

Kostnaden för ekonomisk förvaltning för en BRF kan variera beroende på antal lägenheter, lokaler, parkeringar, garage och om individuell mätning och debitering sker m.m. I snitt kostar ekonomisk förvaltning cirka 1 500 kr per lägenhet, med en minimidebitering om cirka 20 000 kronor om året.

Vad ingår i ekonomisk förvaltning med Interesta?

Hos Interesta ingår allt som behövs i en ekonomisk förvaltning och mer därtill. Exempelvis ingår ett antal timmar varje månad för löpande rådgivning, digital kundportal och möjligheten att ropa av oss för fysisk närvaro vid exempelvis stämmor och styrelsemöten.

Behöver vår BRF ekonomisk förvaltning?

Vi tycker att alla bostadsrättsföreningar behöver en extern och professionell ekonomisk förvaltning. Dels för att det kan vara komplicerat och betungande för en styrelse att själva hantera sin ekonomi och exempelvis banker ställer högre krav på extern förvaltning idag. Men framförallt för att en extern ekonomisk förvaltning ger föreningen en trygghet i att ekonomin hanteras och dessutom bidrar till att hjälpa styrelsen lyfta blicken.