Bättre ränta för din bostadsrättsförening

Vad är en bra ränta för en bostadsrättsförening? För många styrelser är det svårt att veta om föreningen ligger rätt i ränta – men det är där vi kommer in och hjälper din BRF att få bästa möjliga ränta.

Illustration: Bättre ränta för din bostadsrättsförening

Idag betalar många bostadsrättsföreningar betydligt högre räntor än vad en BRF egentligen behöver göra. Framförallt eftersom den inte konkurrensutsätts genom upphandling av banker. Genom att hålla föreningens kostnader nere så kan en BRF undvika exempelvis onödiga avgiftshöjningar, kapitaltillskott eller framskjutna underhållsplaner.

En bostadsrättsförenings styrelses främsta uppdrag att se efter medlemmarnas ekonomiska intressen – där ingår det att konkurrensutsätta sina leverantörer. Och banken är en leverantör av en finansiell tjänst. Men allt som oftast väljer man att stanna hos sin nuvarande bank i tron om att man har dom bästa marknadsvillkoren, men så är sällan fallet. Tillsammans med oss på Interesta hjälper vi din bostadsrättsförening få en lägre ränta och bidrar till bättre ekonomi i din BRF.

Sänk räntan för din BRF med ränteupphandling

Föreningens bästa vän

Vi har över 30 års samlad erfarenhet som bankanställda där vi unisont har arbetat emot bostadsrättsföreningar. Nu har vi valt att kliva över på andra sidan för att hjälpa föreningar till bättre lånevillkor – där vi endast tar en mindre procentuell andel av besparingen under första året. Det innebär att lyckas inte vi, betalar inte ni. Inga fasta eller dolda avgifter tillkommer.

Idag samarbetar vi med några utav Sveriges största förvaltare och kan därav hjälp bostadsrättsföreningar i hela landet att få sina bästa möjliga lånevillkor.

Hur fungerar det?

För att kunna sänka din BRF:s ränta så ger ni oss en fullmakt att företräda er i diskussionen med bankerna. Processen med att sänka din bostadsrättsförenings ränta sker i fyra olika steg.

1. Vi gör en nulägesanalys och förbereder underlag till bankerna att bedöma er förening utifrån ("propå").

2. Vi tar in offerter från banker och förhandlar därefter för att få bästa möjliga villkor.

3. Bostadsrättsföreningen får en sammanställd lista med sina erbjudanden och väljer därefter ränta.

4. Vi sköter kontakten med banken och säkerställer att lånen blir omlagda. Föreningen betalar en mindre andel av det besparade beloppet under första året.

Hur säkrar du din BRF:s ränta?

En styrelse har till uppgift att ombesörja medlemmarnas ekonomiska intressen. Det innebär att man bör löpande se över kostnaderna i sin bostadsrättsförening för att se till att bostadsrättsföreningen betalar rätt pris för sina tjänster. För att kunna veta om din bostadsrättsförening har “rätt” ränta så behöver ni konkurrensutsätta aktörer i syfte att hitta bästa möjliga villkor för er. Det är väldigt vanligt att bostadsrättsföreningar har engagemang hos olika banker beroende på bankernas erbjudande. Därigenom sänker ni räntan och det ger en i övrigt bra så kallad ränteexponering för er BRF.

På Interesta tar vi hand om alltifrån ränteupphandling till eventuell omplacering av lån så att er förening kan känna er trygga genom hela processen.

Varför skall du välja Interesta?

01

Kostnadseffektivt

Vi tar betalt genom en procentuell andel av det vi lyckats spara åt föreningen under första året. Lyckas vi inte spara någonting – då betalar ni ingenting.

02

Oberoende

Vi är helt oberoende och arbetar mot alla, seriösa storbanker som SEB, Nordea, Handelsbanken, Swedbank, Danske Bank, SBAB m.fl.

03

Inga dolda eller fasta avgifter

Vi har inga fasta eller dolda avgifter. Ni betalar endast om vi levererar, det är en sund affärsmodell och ställer krav på att vi förhandlar till oss bästa möjliga marknadsvillkor för er.

04

Kompetens

Med 30 års erfarenhet av att sitta med bostadsrättsaffärer som bankanställda så vet vi vilka förhandlingsmöjligheter som finns vid låneupphandlingar.

Vill du veta mer om hur vi kan säkra räntan för din BRF?

Kontakta oss genom att slå en signal eller fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort!

Interesta AB skyddar och respekterar din integritet. Dina personuppgifter används endast till att tillhandahålla begärda tjänster. Genom att klicka nedan ger du ditt godkännande till att Interesta AB lagrar och behandlar personuppgifterna ovan i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet.