Ombildningskonsult i Göteborg

Illustration: Ombildningskonsult i Göteborg

Om du behöver hjälp av en ombildningskonsult i Göteborg så har du kommit rätt. Vi på Interesta är en ombildningskonsult som arbetar med ombildning till bostadsrätt i Göteborg. Vi hjälper hyresgäster och fastighetsägare att ombilda hyresrätter till bostadsrätter.

Med ett gediget kunnande, lokal kännedom och ett personligt bemötande säkerställer vi en trygg ombildningsprocess. Du kan läsa mer om hur en ombildning till bostadsrätt går till här.

Interesta erbjuder ombildningar från hyresrätter till bostadsrätter i Göteborg

Hur går en ombildning till?

En ombildning är en process med många moment. Vanligtvis så inleds en ombildning med att undersöka intresset för en ombildning bland samtliga hyresgäster i huset och därefter kontaktas hyresvärden för att se om denne är villiga att sälja sin fastighet. Dom allra flesta ombildningar kräver en ombildningskonsult som stöttar hyresgästerna och den blivande bostadsrättsföreningen genom hela projektet.

Ombildning i Göteborg

Att ombilda hyresrätter till bostadsrätter i Göteborg är vanligt förekommande. För oss på Interesta har Göteborg kommit att bli en av våra största marknader, varvid vi känner till marknaden väl. Under 2019 fastslog även ett av dom allmännyttiga bolagen en modell för ombildningar vilket kommer öka intresset för ombildningar i Göteborg.

Kvadratmeterpris i Göteborg

Fastighetsmarknaden i Göteborg pekar svagt uppåt sett till bostadsrätter. Enligt mäklarstatistik den 9 december 2019 så är det genomsnittliga kvadratmeterpriset 48 629 kronor för en bostadsrätt i Göteborg. Men detta kan skilja sig avsevärt beroende på läge och skick. Det finns alltså många parametrar som avgör kvadratmeterpris och varje fastighet är unik, det är därför omöjligt att schablonisera ett riktigt kvadratmeterpris på just er fastighet.

Vad kostar lägenheten vid en ombildning?

En ombildning är förmånlig på det sätt att hyresgästerna köper oftast sin andel (lägenheten) till ett värde av cirka 70-80% av marknadspriset. På så sätt kan du köpa din lägenhet utan kontantinsats då lägenheten fungerar som en säkerhet (“handpenning”)

Kontakta oss om du vill ha hjälp med ombildning i Göteborg

Slå oss en signal eller fyll i formuläret så hör vi av oss snart!

Interesta AB skyddar och respekterar din integritet. Dina personuppgifter används endast till att tillhandahålla begärda tjänster. Med jämna mellanrum vill vi också kunna kontakta dig angående våra tjänster och skicka information om annat innehåll som vi tror kan bara intressant för dig. Genom att klicka nedan ger du ditt godkännande till att Interesta AB lagrar och behandlar personuppgifterna ovan i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet. Om du ger ditt medgivande till att vi får kontakta dig ska du markera kryssrutan nedan.