Sälja hyresfastighet

Försäljning av hyresfastighet

Funderar du på att sälja ditt hyreshus? Låt hyresgästerna köpa hyresfastigheten för att bilda bostadsrättsförening istället och optimera din vinst.

Illustration: Försäljning av hyresfastighet

En traditionell fastighetsaffär innebär ofta att man anlitar en fastighetsmäklare och säljer fastigheten till en annan fastighetsägare. Men om du vill göra en optimerad försäljning av din fastighet och öka din vinst föreslår vi möjligheten att sälja huset till hyresgästerna genom en ombildning till bostadsrätt istället.

Att sälja hyresfastigheten till hyresgästerna

Att genomföra en ombildning och sälja sitt hyreshus till hyresgästerna kan vara en komplicerad process, men är ofta en mycket god affär för båda parter. Fastighetsägaren får i genomsnitt 15-20% mer än vid en traditionell fastighetsaffär och hyresgästerna får ofta köpa sin bostad till 70-75% av marknadspriset och utan krav på kontantinsats. Genom att anlita oss på Interesta så gör vi processen smidig och enkel för dig som fastighetsägare där den genomsnittliga tidsåtgången motsvarar en vanlig fastighetsförsäljning.

Rådgivning och ekonomisk förvaltning

Helhetslösning för dig som vill sälja din hyresfastighet

Vi erbjuder dig en helhetslösning – från paketering, avtal och upplägg till informationsmöten med hyresgäster, upphandling av finansiering och tillträde. Tillsammans med vårt team av fastighetsjurister och skatteexperter säkerställer vi bästa möjliga upplägg för dig som fastighetsägare.

Vårt arvode utgår endast om ombildningen genomförs. Kostnaden är också inkluderad i den ekonomiska planen. Innan uppstart så har vi alltid tagit fram initiala kalkyler och uppskattningar baserat på marknadsvärderingar på aktuell ort.

Undersök en försäljning till hyresgästerna först

En försäljning av en hyresfastighet bör alltid inledas med att undersöka möjligheten till en ombildning. Detta tar endast någon vecka att undersöka förutsättningarna. Skulle vi bedöma att det inte finns möjlighet till en ombildning i fastigheten så kan man då gå vidare och sälja fastigheten som ett hyreshus via mäklare.

Är du intresserad av att veta hur en kalkyl skulle kunna se ut för din fastighet? Kontakta oss på 036 – 29 37 180 för ett förutsättningslöst samtal.

Kontakta oss för mer information

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig sälja din hyresfastighet till dina hyresgäster? Kontakta oss för förutsättningslös rådgivning.

Interesta AB skyddar och respekterar din integritet. Dina personuppgifter används endast till att tillhandahålla begärda tjänster. Genom att klicka nedan ger du ditt godkännande till att Interesta AB lagrar och behandlar personuppgifterna ovan i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet.