Senaste nytt

Många lyckade ränteupphandlingar under våren

May 3rd, 2019

Trots att räntorna stiger så finns det mycket att spara för bostadsrättsföreningar. Under våren 2019 har Interesta genomfört en mängd olika upphandlingar av räntor åt bostadsrättsföreningar där den genomsnittliga besparingen har varit 35 punkter. I ett fall sänkte man räntan med så mycket som 63 punkter.

– Vår stora besparing innebär att bostadsrättsföreningen kan få en större kassa och bostadsrättsinnehavarna slipper höjda månadsavgifter på sikt säger Kristofer Björk, delägare i Interesta.

Det är styrelsens skyldighet att aktivt arbeta med bostadsrättsföreningens lån och räntor för att säkerställa bästa möjliga villkor för sina medlemmar. Trots det är det många som faller i den klassiska fällan med att lita på att sin befintliga bank ger dig bästa möjliga villkor; vilket uppenbarligen inte är fallet. Under våren 2019 har Interesta sänkt bostadsrättsföreningarnas aktuella räntor i samtliga fall.

– Att anlita Interesta är en win-win för bostadsrättsföreningen. Vi tar bara en procentuell andel av besparingen första året och det är således ingen kostnad för föreningen. Sparar man inget, betalar man inget fortsätter Björk.

Behöver din bostadsrättsförening en översyn av era räntor och undersöka möjligheten till bättre lånevillkor? Kontakta oss idag på info@interesta.se eller ring 036 – 29 37 180.